S obzirom ili obzirom na

Kako se piše s obzirom ili obzirom na?

Piše se s obzirom na.

Neki ljudi često dolaze u dilemu kada treba da se koristi izraz “s obzirom” ili “obzirom”. Danas ćemo vam pružiti odgovor na ovo jezičko pitanje i objasniti zašto je jedino gramatički ispravno rešenje “s obzirom na”.

Izraz “s obzirom na nešto” označava uzimanje nečega u obzir ili imajući nešto u vidu. Ova jezička konstrukcija je nepromenljiva i koristi se za označavanje određene informacije ili činjenice na koju se iskaz odnosi.

Važno je napomenuti da se koristi oblik “s” bez apostrofa jer se radi o osnovnom obliku predloga, a ne o skraćenom obliku.

Dakle, da bismo bili jezički precizni, ispravno je reći “s obzirom na” umesto “obzirom na”. Ova pravilna upotreba će vam olakšati izražavanje i eliminisati jezičku nedoumicu.

Nepravilan primer: “Obzirom da nismo stigli na vreme, moraćemo da pešačimo do kluba.”

Pravilan primer: “S obzirom da nismo stigli na vreme, moraćemo da pešačimo do kluba.”

Nadam se da smo vam uspeli razjasniti jezičku dilemu oko pravilne upotrebe “s obzirom” ili “obzirom”. Sada možete sa sigurnošću koristiti ovu jezičku konstrukciju u svakodnevnom govoru i pisanju.

Završetak: Uz pravilno korišćenje “s obzirom” i eliminaciju jezičke nedoumice oko “obzirom”, sada ćete moći da se izražavate preciznije. Pročitajte tekst da biste saznali više o ispravnoj upotrebi ovog jezičkog izraza.

Jezička nedoumica razjašnjena