Microsoft Teams

Šta je Microsoft Teams

Microsoft Teams je nova aplikacija u sklopu paketa Office365. Microsoft Teams  objedinjuje ljude, konverzacije i razne sadržaje, zajedno sa mnoštvom dodatnih alata koji su neophodni timovima – grupama da lakše, boolje, jednostavnije sarađuju i postignu uspeh. 

Timovi u okviru grupa u samoj aplikaciji dozvoljavaju zajednicama, grupama ili timovima da se pridruže putem određenog URL-a ili pozivnice koju im je poslao administrator ili vlasnik tima. Timovi za obrazovanje omogućavaju administratorima i nastavnicima da uspostave određene timove za časove, zajednice profesionalnih učenja (PLC), članove osoblja i sve ostale.

Pomoću Microsoft Teams aplikacije na računaru, Mac računaru ili mobilnom uređaju, možete da:

  • Organizujete komunikaciju sa timom
  • Koristite ćaskanje umesto e-pošte.
  • Bezbedno uređivanje datoteka sa kolegama u realnom vremenu.
  • Pogledajte članak sviđanja, @mentions i odgovore samo jedan dodirom.
  • Prilagodite tako što ćete dodati beleške, Veb lokacije i aplikacije.
  • Šerujete desktop, audio, video predavanja i mnogo dodatnih pogodnosti

Pozivi

Brzo slanje poruka Voice over IP (VoIP) Video konferencije unutar softvera klijenta Timovi podržavaju konferenciju o javnim telefonskim mrežama (PSTN) koja omogućava korisnicima da pozivaju telefonske brojeve klijenta.

Sastanci

Sastanci se mogu zakazati ili kreirati ad-hoc i korisnici koji posećuju kanal moći će da vide da je sastanak trenutno u toku. Timovi takođe imaju dodatak za Microsoft Outlook da pozove ostale na sastanak timova.

Obrazovanje

Microsoft Teams omogućava nastavnicima da distribuiraju, pružaju povratne informacije i zadatke za učenike razreda koji su uključeni putem Timovi na kartici Assignments, dostupnoj pretplatnicima na Office 365 for Education. Kvizovi se takođe mogu dodeliti studentima putem integracije sa Office Forms-ima.

Protokoli

Microsoft Teams zasnovan je na velikom broju Microsoft-ovih specifičnih protokola. Video konferencije se realizuju preko protokola MNP24, poznatog iz Skipe korisničke verzije. Protokol MS-SIP iz Skipe for Business više se ne koristi za povezivanje Timovih klijenata. Klijenti za VoIP i video konferencije zasnovani na SIP i H.323 trebaju posebne prolaze za povezivanje na Microsoft Teams servere. Uz pomoć Interactive Connectiviti Establishment (ICE) takođe se klijenti koji stoje iza rutera za prevođenje mrežnih adresa i restriktivni firevall mogu povezati, ako nije moguće peer to peer.