Instagram i čemu služi?

Šta je Instagram i čemu služi?  Šta znači Instagram?

          Instagram je onlajn društvena platforma koja je prevashodno namenjena objavljivanju fotografija i video klipova. Procenjuje se da Instagram danas koristi preko 800 miliona ljudi, a smatra se da će broj redovnih korisnika u budućnosti eksponencijalno rasti sa sve prisutnijom upotrebom takozvanih „pametnih“ telefona. Osnovan 2010-te godine, Instagram je zamišljen kao društvena mreža specijalizovana za objavljivanje fotografija koje se mogu obraditi i personalizovati upotrebom raznovrsnih filtera, ali je kasnije delatnost ove mreže proširena na pružanje raznovrsnijih usluga i opcija svojim korisnicima, kao što su postavljanje video snimaka i objavljivanje „priča“ koje prate te fotografije ili klipove, kao i slanje poruka.

Objave na Instagramu

          Fotografije i video snimci koje se objavljuju putem Instagrama su organizovani i grupisani preko takozvanih „tagova“ (oznaka) i informacija o lokaciji korisnika. Ovakav sistem olakšava praćenje željenog sadržaja na servisu, pa korisnici tako mogu da označavaju koji materijal drugih korisnika im se sviđa, što se često naziva „lajkovanjem“, i pratiti druge korisnike i njihove aktivnosti na mreži putem informacija koje se pojavljuju u takozvanom feed-u, odnosno nizu informacija o drugim korisnicima koji se prikazuje datom korisniku na osnovu njegovih preferencija, lajkova i ljudi koje prati.

          Očigledno je da je Instagram platforma sa ogromnim mogućnostima za lično ili poslovno reklamiranje i da može istovremeno da bude zabavan i isplativ. Veći broj pratilaca na Instagramu podrazumeva i više opcija za proširivanje brendova, reklama i poruka, što povećava i lično zadovoljstvo, i potencijalno poslovne mogućnosti osobe ili grupa ljudi. Na našem sajtu ćete naći detaljne informacije o tome kako da maksimizujete korist od ovog sjajnog servisa kroz povećanje broja pratilaca, u čemu Vam upravo mi možemo pomoći.

Šta znači Instagram?

Instant Camera + Telegram = Instagram

Instant kamera ili Polaroid je vrsta foto aparata, popularnos polaroida datira iz osamdesetih godina prošlog veka koji je odmah nakon klika na okidač odmah izbacivao fotografiju.

Telegram je sinomim za brzu vest.

Osnivači Instagrama su želeli da naglase moto aplikacije čije verzije imate za android i IOS uređaje:

  • upravo sada,
  • baš ovde!

Instagram škola celo predavanje