Ko nabije taj dobije

Šta znači ko nabije taj dobije?

Zašto kažu ko nabije taj dobije

Poznata vašarska igra Ko nabije taj dobije poznata je na Balkanskim prostorima i prisutna skoro na svakom Vašaru. Mnogi će ovu frazu povezati sa seksom uz dosta humora i smeha ali mi ćemo vam detaljno objasniti pravila ove stare igre gde veoma mali procenat ljudi može stvarno da nabije mali obruč na grlo flaše.

Pravila igre:

Kao u kuglanju flaše piva, viskija, šampanjca i ostalih alkoholnih pića postavljene su u 3 reda na odredjenoj razdaljini od 2 do 5 metra od igrača.

Na svaku flašu je običnom kuhinjskom gumicom zakačena proizvoljna svota novca, obično što je deblji grlić flaše na primer od viskija – teže je nabaciti gumenu ili drvenu kariku čiji je obim tek nešto veći od grlića flaše.

Na flašama su veoma primamljive svote novc, nekada u markama a danas u eurima u apoenima od 10e do čak 100e.

Igrač dobije nekoliko drvenih karika – obruča a cilj igre je da drvenu kariku ili taj mali obruč bacanjem navuče i pogodi grlić flaše.

Nabijanje obruča sa te daljine je jako teško ali je ipak moguće te igrač koji pogodi, dobije flašu i novac koji je bio zakačen na njoj.

Igra je veoma zabavna, jedna igra košta u proseku od 1 do 3 eura što i nije mnogo za zabavu koja je zagarantovana. Samo najprecizniji i najsrećniji dobijaju alkohol i pare uz veliko poštovanje publike koja se okupi da navija za igrača.

Da li ste Vi igrali ovu igru? Podelite sa nama Vaše iskustvo u komentaru 🙂

Sinonim za igru Ko nabije taj dobije je Karike na marike!

Ko nabije taj dobije – Karike na marike!